Ellen Stoop

Docent Creatief schrijven
Telefoon: 06 10139366
E-mail: es@sakb.nl
Website: www.ellenstoop.nl

Ellen

Over Ellen Stoop

Ellen Stoop is kinderboekenschrijver en schrijfdocent. Na haar studie Nederlandse taal- en letterkunde en Vrije Studierichting Letteren (UvA) werkte ze als journalist, (eind)redacteur en communicatieadviseur.

In 2009 debuteerde Ellen Stoop met Jade bijna elf (Uitgeverij Holland, Haarlem) en won de Hotze de Roosprijs 2010 voor het beste kinderboekendebuut. Daarna verschenen Punt voor PienMoederruilDe laatste zomer van de club en Ik ken jou ergens van (ook 10+).

Voor kinderen vanaf 8 jaar schreef ze Stip het sprintkanon en Snoek op schoonspringen over vier vriendinnen op een zwemclub.
Ellen is ook Schoolschrijver op een basisschool in Amsterdam. De Schoolschrijvers delen hun liefde voor verhalen schrijven, leesplezier en de magie van taal. Ze maken van taallessen een spannend avontuur en vergroten zo de taalvaardigheid en creativiteit van kinderen. www.deschoolschrijver.nl

Ellen had o.a. les van kinderboekenschrijvers Mirjam Oldenhave (bekend van Mees Kees) bij Script Plus - en Benny Lindelauf bij Dactylus, academie voor schrijfdocenten.

Foto: Chris van Houts

VOLG BIJ ELLEN STOOP:

http://www.sakb.nl/fotos/ESSchrijfcafe_k.jpg

Schrijfatelier/café (start wo 2-10-2019) volwassenen - najaar 2019

Schrijfatelier/café

Elke eerste woensdag van de maand twee uur samen (creatief) schrijven,

lees verder