Japanse lente in SAKB Ateliers

Japanse lente in SAKB Ateliers

Binnenkort staan de kersenbomen in de Japanse kersentuin in het Amsterdamse Bos weer in bloei. Dan wordt het Cherry Blossom Festival gehouden. SAKB Ateliers heeft zich door dit festival laten inspireren tot een aantal bijzondere kunstzinnige activiteiten.

In de cursussen wordt op dit moment met veel enthousiasme gewerkt aan ‘Japanse thema’s’. De cursisten van Marjolein van Doorenmaalen laten zich bijvoorbeeld inspireren door de stijl van Japanse houtsnedes. Tijdens de lessen van Ruomei Tan worden kersenbloesems en besjes in oostindische inkt geschilderd op rijstpapier, volgens de Japanse sumi-e techniek. Al dit werk zal vanaf 9 april tentoongesteld worden in het gebouw van SAKB Ateliers, aan de Ouderkerkerlaan 15.

Al eerder hebben de deelnemers van de Open Ateliers getekend en geschilderd naar Japans model. Dat leverde fraaie portretten op van Japanse dames in kimono. Dit werk is tot 9 april te bewonderen in het gebouw van SAKB Ateliers. Het gebouw is geopend voor bezoek tijdens lestijden. Wel even aanbellen!

Ook zullen er in het kader van het Cherry Blossom Festival twee extra workshops gegeven worden. Docente Willeke Frima geeft een workshop op zondag 25 maart van 10.30 tot 12.30 uur speciaal voor kinderen. Met de kinderen gaat Willeke de kersenbloesems tekenen, waarbij zij de Da Vinci-lesmethode gebruikt, aangepast aan de verschillende leeftijden. (w.frima@gmail.com)

Ook Edgar Jansen geeft een extra workshop, op zaterdag 21 april van 14.00 tot 16.30 uur. Bij hem kan ieder die wil, komen oefenen in het tekenen of schilderen van een Japans model in kimono. (edgarportraits@hotmail.com )