Expositie Abstract en Aquarel

Expositie Abstract en Aquarel

Op 30 april en 1 mei 2022 is in de Odin zaal, de expositieruimte van Kunstlokaal SAKB op de Ouderkerkerlaan in Amstelveen een duo-expositie van Gerard Rosbach en Rik Verdenius, een oud-cursist van SAKB. Te zien zijn abstracte werken en aquarellen van vooral landschappen, stadsgezichten en nautische thema’s.

Gerard Rosbach heeft van af jonge leeftijd intensief getekend. Zijn tekenopleiding heeft hij gedaan tijdens zijn studie als architect aan de universiteit van Delft. Binnen de vakgroep Vormstudie van de faculteit Bouwkunde heeft hij tevens het atelier voor zeefdruk opgericht en heeft daar les gegeven. Naast zijn werk als architect heeft hij decors ontworpen voor verschillende theatergroepen en heeft hij monumentale kunstwerken gemaakt binnen kantoorgebouwen.
Recentelijk maakt hij naast zijn architectonische schetsen vrij werk in de vorm van abstracte tekeningen, schilderijen en sculpturen.
In zijn tweedimensionale werk heeft hij een voorliefde voor de Amerikaanse abstracte schilders waaronder Franz Kline. In zijn sculpturen laat Gerard affiniteit zien met het werk van de constructivisten zoals Tatlin en El Lissitzky.

Rik Verdenius tekent als van jongs af aan en begon later met aquarel schilderen, het liefst in licht impressionistische stijl. Hij is van huis uit geograaf en kiest wellicht daardoor zijn onderwerpen in de fysieke wereld om ons heen. Hij wil in zijn schilderijen de sfeer van de plek en het moment vangen, ‘je moet bij wijze van spreken de geluiden erbij kunnen horen en kunnen zien wat voor weer het was’.
‘Aquarelschilderen is voor mij communiceren. Het is een voortdurende zoektocht om de essentie van een plek te raken, en over te brengen waarom het gezien moet worden.’ Daarom schildert Rik het liefst buiten op locatie.
Hij neemt regelmatig deel aan exposities in binnen- en buitenland, exposeerde onder meer in Amsterdam, Gouda, Leeuwarden, Rome, Praag, Hong Kong, en op het ogenblik in New Delhi en Sofia. Hij volgde cursussen bij SAKB, MK 24 en de Wackersacademie, had enkele jaren les van de maritieme schilder Jan Min en volgde workshops in Californië en Vancouver bij internationale aquarel-grootheden David Taylor en Herman Pekel.

Plaats: Ouderkerkerlaan 15 1185 AB Amstelveen
Tijd: 30 april/1mei 2022, 10.00-18.00 u
Verdere info:
Rik Verdenius 06 10742098 www.verdeniusaquarel.com
Gerard Rosbach 06 50211131 www.instagram.com/gerard.rosbach/

Tijd

zaterdag en zondag
10:00 am - 6:00 pm

Datum

apr 30 2022 - mei 01 2022
Verlopen!