Expositie Abstract en Aquarel

Expositie Abstract en Aquarel

Expositie Abstract en Aquarel

Expositie “Abstract en Aquarel” 25 en 26 maart in SAKB KunstLokaal Amstelveen

Op 25 en 26 maart is in het OdinLokaal de tweede duo-expositie te zien van Gerard Rosbach en Rik Verdenius, een oud-cursist van SAKB. Als vervolg op hun expositie vorig jaar mei exposeren ze een volledig nieuwe reeks abstracte werken in acryl en aquarellen van landschappen, stadsgezichten en nautische thema’s.

Gerard Rosbach heeft vanaf jonge leeftijd intensief getekend. Zijn tekenopleiding heeft hij gedaan tijdens zijn studie als architect aan de universiteit van Delft. Recentelijk maakt hij naast zijn architectonische schetsen vrij werk in de vorm van abstracte tekeningen, schilderijen en sculpturen.

In zijn tweedimensionale werk heeft hij een voorliefde voor de Amerikaanse abstracte schilders waaronder Franz Kline. In zijn sculpturen laat Gerard affiniteit zien met het werk van de constructivisten zoals Tatlin en El Lissitzky.

Rik Verdenius tekent al van jongs af aan en begon later met aquarel schilderen, het liefst in licht impressionistische stijl. Hij schildert vooral landschappen, stadsgezichten en maritieme onderwerpen.

Rik neemt regelmatig deel aan exposities in binnen- en buitenland, en exposeerde onder meer in Amsterdam, Gouda, Leeuwarden, Rome, Praag, Hong Kong. Hij volgde cursussen bij SAKB, MK 24 en de Wackersacademie, had enkele jaren les van de maritieme schilder Jan Min en volgde workshops in Californië en Vancouver bij de internationaal bekende aquarellisten David Taylor en Herman Pekel.

Plaats: Ouderkerkerlaan 14/15, 1185 AB Amstelveen
Tijd: 25 en 26 maart , 11:00 tot 17: 00 u
Toegang gratis

Verdere informatie:
06 10742098 Rik Verdenius
www.verdeniusaquarel.com
www.gerardrosbach.nl

Tijd

zaterdag + zondag
11:00 am - 5:00 pm

Datum

mrt 25 - 26 2023