Lezing Van Munch tot Nu

Scandinavische Kunst

Lezing door drs. Krzysztof Dobrowolsky-Onclin van Bureau Boeiend.

Wie kent niet ‘De schreeuw’ van Edvard Munch? Dit wereldberoemde schilderij of eigenlijk schilderijen (het zijn meerdere versies) is zonder twijfel het beroemdste schilderij uit Noorwegen en misschien uit heel Scandinavië. Dat is niet gek. Munch schiep een groot oeuvre en brak al tijdens zijn leven internationaal door. Zijn werk, en niet alleen ‘De schreeuw’ krijgt dan ook een plaats in deze lezing.

Scandinavië heeft echter meer te bieden. Helene Schjerfbeck was een tijdgenote van Munch en werd bekend met portretten vol psychologische introspectie. En wat te denken van de symbolistische schilderijen met het landschap als onderwerp? Of moderne kunstenaars als Olafur Eliasson, die in Parijs tijdens de klimaattop Groenlandse ijsblokken op straat liet smelten om klimaatverandering zichtbaar te maken. Of Elisabeth Ohlson met een (behoorlijk) gemoderniseerd verhaal van Christus’ leven in foto’s.

In twee uur nemen we u langs alle landen die tot Scandinavië gerekend worden en je ziet zowel Vikingschepen, sprookjesachtige schilderijen als moderne beeldentuinen. De Scandinavische kunst is immers meer dan Munch.

U kunt hier de flyer van de lezing (pdf-formaat) bekijken.

Woensdag 30 oktober 2019

van 19.30 – 22.00 uur Ouderkerkerlaan 15

Vrienden SAKB KunstLokaal: gratis

Introducees: € 7 euro

Graag van te voren opgeven bij Irene (secretaris@sakb.nl)

Tijd

woensdag
7:30 pm - 10:00 pm

Datum

okt 30 2019
Verlopen!
  • Aantal: 1
  • Prijs : € 7,-
  • Prijs vriend : gratis
Tags:

Informatie aanvragen

Lezing Van Munch tot Nu
Die plaats vindt op: Woensdag

dit formulier is nog niet werkend

Aanmelden

Lezing Van Munch tot Nu
Die plaats vindt op: Woensdag

dit formulier is nog niet werkend

* verplicht veld