Olieverf

Olieverf

Een verkenning

Olieverf heeft als geen ander materiaal de mogelijkheid om binnen één beeld met verschillende structuren te werken; van heel dun en transparant tot heel pasteus en dekkend. Het doel van deze cursus is om met deze mogelijkheden kennis te maken. Hierbij komen we verschillende dingen tegen: de ondergrond, het verdunnen van de verf met diverse middelen, kleur, vernis etc. Vanuit een verkenning van de mogelijkheden kan men aansluiting vinden op de eigen fantasie en van daaruit tot een persoonlijke werkwijze komen.

Voor beginners heeft de cursus twee gedeelten:
a] Het leren opbouwen van een schilderij vanuit een houtskoolschets en het schilderen van licht en donker met een neutrale kleur. Dit gebeurt n.a.v. een stilleven.
b] Vrijer werken vanuit de fantasie; figuratief of abstract. Voor degenen met enige ervaring is het mogelijk om direct naar de eigen fantasie te werken. Voor de eerste les meenemen: tekenpapier en houtskool; over de rest van de materialen zal in de eerste les worden overlegd.

Deze cursus wordt gegeven met de beeldende kunst en kunstgeschiedenis als achtergrond. Hiervoor heeft de docent een opleiding aan een rijkserkende kunstacademie gevolgd, en een opleiding aan de lerarenopleiding, waar hij een 1e graads lesbevoegdheid kunstgeschiedenis en een 1e graads lesbevoegdheid schilderen en tekenen heeft behaald.

 

Een nieuwe serie van 6 lessen start op 5 april. Ga naar: aanmelden Cursus Olieverf – 6 lessen start 5 april 2023.

Tijd

woensdag
1:30 pm - 4:00 pm

Datum

jan 11 2023 - mrt 29 2023
Nu bezig...
  • Aantal: 12
  • Prijs : € 180,-
  • Materiaal: excl. materiaal

Docent / Begeleider


Informatie aanvragen

Olieverf
Die plaats vindt op: Woensdag

Te beginnen op: 11 januari 2023
Tijdstip: 13.30-16.00 uur

Aanmelden

Olieverf
Die plaats vindt op: Woensdag

Te beginnen op: 11 januari 2023
Tijdstip: 13.30-16.00 uur

* verplicht veld