Open dag SAKB KunstLokaal 2023

Open Dag SAKB KunstLokaal cursusjaar 2023-2024

Open dag SAKB KunstLokaal 2023

Op zondag 3 september organiseerden SAKB KunstLokaal (cursussen beeldende kunst), JACOP (Japanese Communities Platform) en SORA (Japans koor) hun open dag (Ouderkerkerlaan 14-15).

Bekijk hieronder het videoverslag:

Het programma was:

Iedereen kan van 12.00 tot 17.00 uur kennis maken met Nederlandse en Japanse kunst en cultuur (en Japanse hapjes, zoals sushi en hiroshima-yaki). En natuurlijk is er thee en koffie.

Meisje in rode kimono

De Open Dag staat in het teken van ‘het meisje in rode kimono’, een bekend schilderij door Breitner gemaakt, waarmee we de verbinding Nederland, Japan en beeldende kunst laten zien.

Opening 12 uur

De dag wordt om 12.00 uur geopend door Tjapko Poppens (burgemeester van Amstelveen) en Frans de Beaufort (honorair consul van Japan). Daarna is er een optreden van SORA (Japans koor) en van Japanse danseressen.

Workshops

Verder zijn er in het gehele gebouw exposities, demonstraties, optredens en workshops, zoals: tekenen à la Breitner, katten tekenen, kintsugi (het met goud herstellen van gebroken keramiek), portrettekenen, aquarelleren, perspectief leren zien, parasols beschilderen op Japanse wijze, creatief schrijven, iPad tekenen, Kleine Japanse popjes maken en Marmeren.

Er zijn de hele dag doorlopend activiteiten voor de jeugd.

George Hendrik Breitner, Meisje in rode kimono voor de spiegel, 1895/1896. Olieverf op doek, 75,5 x 55 cm. Particuliere collectie. Foto Rijksmuseum
George Hendrik Breitner, Meisje in rode kimono voor de spiegel, 1895/1896. Olieverf op doek, 75,5 x 55 cm. Particuliere collectie. Foto Rijksmuseum

 

Breitnerjaar expositie

Op die dag wordt het Breitnerjaar afgesloten, dat op 14 januari door Herbert Raat werd geopend, die verrassend veel op Breitner leek.

De afgelopen maanden zijn er in cursussen, open ateliers en workshops verrassende kunstwerken gemaakt op het thema Breitner en zijn tijd. Dat werk wordt getoond in een grote overzichtsexpositie. Herbert Raat zal bekend maken welke twee schilderijen (gemaakt door cursisten van SAKB KunstLokaal) de gemeente gaat aankopen.

Nieuwjaarsreceptie 2023 SAKB KunstLokaal
Nieuwjaarsreceptie 2023 SAKB KunstLokaal

Herbert Raat hoopte tijdens de opening van het Breitnerjaar dat er ook kunstwerken gemaakt zouden worden van Amstelveen, maar dan in de stijl van Breitner of in een thema van Breitner. Twee schilderijen die daarin, naar de mening van een speciale commissie, het best geslaagd zijn zullen worden aangekocht door de gemeente. Tijdens de opening worden de ‘winnaars’ bekend gemaakt.

 

Er wordt daarnaast een speciaal voor SAKB KunstLokaal gemaakte film getoond over leven en werk van Breitner. Bekijk alvast de trailer op YouTube.


Open Dag SAKB KunstLokaal cursusjaar 2023/2024

Download het cursusprogramma 2023-2024 van SAKB KunstLokaal in pdf (4MB).

Tijd

zondag
12:00 pm - 5:00 pm

Datum

sep 03 2023
Verlopen!