Tekenen en schilderen op dinsdagavond

Tekenen en Schilderen

Ontwikkelen van een persoonlijke werkwijze

Iedereen heeft in meer of mindere mate het vermogen om iets te maken; van dat vermogen ga ik uit. Ook ga ik er vanuit dat de cursist een serieuze belangstelling heeft voor de beeldende kunst en er voor open staat om te leren van zowel moderne als oude kunst.

Als je wilt leren schilderen en tekenen op je eigen manier, en belangstelling hebt voor de schilderkunst, dan heb ik genoeg aanknopingspunten om je te helpen met de techniek en met het opsporen van de eigen fantasie. De cursus is bedoeld voor gevorderden en beginners.

We streven ernaar dat cursisten uiteindelijk zelf, d.w.z. zonder opdracht aan het werk gaan, maar wie een programma wil volgen waarin de basisprincipes van het tekenen en schilderen aan de orde komen is ook van harte welkom. Er kan in principe met elk materiaal gewerkt worden.

De stijlen binnen deze cursus zijn heel verschillend. Bijvoorbeeld realistisch of abstraherend, compleet abstract of figuratief met veel fantasie, etc. Aan het einde van elke les houden we een werkbespreking waarin alle verschillen aan bod komen.

Deze cursus wordt gegeven met de beeldende kunst en kunstgeschiedenis als achtergrond. Hiervoor heeft de docent een opleiding aan een rijkserkende kunstacademie gevolgd, en een opleiding aan de lerarenopleiding, waar hij een 1e graads lesbevoegdheid kunstgeschiedenis en een 1e graads lesbevoegdheid schilderen en tekenen heeft behaald.

 

Docent: Piet Reekers

Ook van deze docent:
Tekenen en schilderen op dinsdagavond: deze pagina
Schilderen met olieverf op woensdagmiddag
Tekenen en schilderen (maatwerk) op donderdagmiddag
Tekenen en schilderen (maatwerk) op donderdagavond

Tijd

dinsdag
7:30 pm - 10:00 pm

Datum

jan 09 2024 - mrt 26 2024
Verlopen!
  • Aantal: 12
  • Prijs : € 185,-

Docent / Begeleider


Informatie aanvragen

Tekenen en schilderen op dinsdagavond
Die plaatsvindt op: Dinsdag

Te beginnen op: 9 januari 2024
Tijdstip: 19.30-22.00 uur

Aanmelden

Tekenen en schilderen op dinsdagavond
Die plaatsvindt op: Dinsdag

Te beginnen op: 9 januari 2024
Tijdstip: 19.30-22.00 uur

* verplicht veld