Open Monumentendag op 15 september bij SAKB KunstLokaal

Programma Open Monumentendag SAKB-gebouw en Turnzaal

De Turnzaal en het gebouw van SAKB KunstLokaal (Ouderkerkerlaan 14 en 15) vormen een architectonische eenheid. De gebouwen zijn open van 10:00 uur tot 16:30 uur. In beide gebouwen vinden activiteiten plaats. Deze activiteiten worden georganiseerd vanuit SAKB KunstLokaal.

SAKB KunstLokaal

In dit gebouw zijn in alle lokalen activiteiten die aansluiten bij het huidige gebruik van het gebouw. Bezoekers kunnen in alle lokalen rondkijken en meedoen als ze dat leuk vinden.
In de lokalen zijn docenten van SAKB KunstLokaal aanwezig. Zij begeleiden de activiteiten. Voor alle activiteiten geldt dat materiaal aanwezig is.

In lokaal 1 wordt geschilderd door leerlingen van YvonneMaya Bakker; in lokaal 2 kunnen kinderen tekenen met Femke van Os; in lokaal 4 wordt gebeeldhouwd en geboetseerd onder begeleiding van Marian Sanders en in lokaal 5 ziet men grafische technieken bij Brigit Hamer.

In lokaal 3 vinden speciale ‘Monumentendag’ workshops plaats. Om 11:00 en om 15:00 start de workshop ‘Lijnperspectief’. Marjolein van Doorenmaalen geeft uitleg over lijnperspectief en verdwijnpunten in tekeningen en neemt aansluitend de deelnemers mee naar het balkon in het Turngebouw om daar naar waarneming met hen te tekenen. Om 12:30 is er een workshop ‘Fantasiegebouwen tekenen a la Piranesi ’ waarin Edgar Jansen u helpt om uw eigen droomgebouw te schilderen of te tekenen.

U kunt hier informatie downloaden over deze speciale ‘Monumentendag’ workshops (pdf-formaat).

Turngebouw

Hier zijn activiteiten die te maken hebben met de bouw en historie van het gebouw.

Er wordt tussen 11:00 en 15:00 op elk heel uur een korte lezing (± 15 minuten) gegeven over het gebouw, de architect en de bouwstijl ‘Amsterdamse School’ door Fred Meulenbelt, kunsthistoricus. Na afloop van het praatje is het mogelijk met hem kort door of om het gebouw te lopen zodat hij aan kan wijzen waar te zien is wat hij over de bouwstijl verteld heeft.

Tussen 11:30 en 15:30 worden op elk half uur in het Turngebouw door Loek Berbee, van 1970 tot 2016 wiskundeleraar KKC, verhalen verteld over gebruikers van het gebouw. Ook dit duurt circa 15 minuten. In deze verhalen komt de historie van het gebouw goed tot uiting.

In het Turngebouw zijn ook veel klassenfoto’s te zien uit de jaren dat het gebouw dienstdeed als dependance van het KKC en ‘het Valkhof’ werd genoemd (1978 -1989).

In beide gebouwen kunt u terecht voor een kopje koffie of thee. Ook vindt u daar een brochure met informatie over het gebouw en verhalen van gebruikers, die door SAKB KunstLokaal speciaal voor deze dag werd gemaakt.

Wij wensen u veel plezier!

 

Toon je interesse via het Facebook Event.

 

Open Monumentendag op 15 september bij SAKB KunstLokaal