Amy Ferwerda

Onze oudste deelnemer van het Open Atelier Figuur en Portret toont haar werk.
Amy Ferwerda

Amy Ferwerda is in 1979 bij het SAKB KunstLokaal gekomen. In het begin nog niet zo regelmatig. Acht jaar geleden overleed haar man Wim en toen kwam ze elke week naar het Open Atelier op de woensdagochtend. Amy is 85 jaar oud en heeft een herkenbaar tekenhandschrift. Ze houdt van abstract en haar lievelingsschilder is Paul de Lussanet.

Wat zij zo bijzonder vindt is dat je onder gelijkgestemden bent en elkaars werk ziet en veel van elkaar leert, het voelt of je onder vrienden bent. Het is een soort anker elkaar elke week weer te ontmoeten.

Amy vindt het jammer dat we in de zomermaanden zijn gesloten. Daarom is er een groepje ontstaan die met elkaar bij Boerderij Meerzicht mensen tekenen op het terras. Sjanie en Co zijn zo met een klein groepje begonnen.

Hieronder zie je haar werk gemaakt bij Boerderij Meerzicht. Het is te zien dat zij veel ervaring heeft met werken naar model. Het is ook een uitstekende oefening om bij ons te komen op het Open Atelier op de woensdagochtend. Meer informatie bij Jeannette Hartgerink, e-mail naar jha@sakb.nl

Boerderij Meerzicht 1
Boerderij Meerzicht 1
Boerderij Meerzicht 2
Boerderij Meerzicht 2
Boerderij Meerzicht 3
Boerderij Meerzicht 3
Boerderij Meerzicht 4
Boerderij Meerzicht 4
Boerderij Meerzicht 5
Boerderij Meerzicht 5
Boerderij Meerzicht 6
Boerderij Meerzicht 6
De lievelingsschilder van Amy Ferwerda
Paul de Lussanet, de lievelingsschilder van Amy Ferwerda
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp