Over Ons

Al sinds 1975 is de Stichting Amstelveense Kunstbelangen (SAKB) een gedegen centrum voor het opleiden in en beoefenen van de beeldende kunst. Wij bieden docenten met hoogwaardige en eigentijdse kennis de mogelijkheid deze te delen met mensen die graag beeldend bezig zijn. Zo leveren wij een bijdrage aan de culturele ontwikkeling en verrijking van de regio Amstelveen.

Missie
SAKB KunstLokaal wil graag het leven van mensen uit de regio Amstelveen met beeldende kunst verrijken. Door een ontmoetingscentrum te zijn waar professionele docenten lesgeven, amateurs en professionals beeldend bezig zijn en door dit met anderen te delen.

Visie
Kunst, educatie en maatschappelijk engagement in de regio Amstelveen worden in één adem genoemd met SAKB KunstLokaal. SAKB KunstLokaal is hét centrum waar iedereen die geïnteresseerd is in de (beoefening van) beeldende kunst terecht kan en zich thuis voelt. Ook de maatschappelijke organisaties uit de regio voelen zich bij het centrum betrokken.

Kenmerkend voor SAKB KunstLokaal zijn de volgende kernwaarden:
– Laagdrempeligheid: iedereen is welkom bij SAKB KunstLokaal, van beginnend amateur tot professional en van kunstliefhebber tot leek. Daarnaast voorziet SAKB KunstLokaal in ieders behoefte door een grote variëteit aan cursussen, workshops en open ateliers aan te bieden.

– Openheid: de docenten en begeleiders zijn vriendelijk, toegankelijk en gastvrij, en Vrienden worden in staat gesteld om hun werk te exposeren. SAKB KunstLokaal stelt werkruimte beschikbaar waar iedereen zelfstandig, dus zonder begeleiding, kan werken.

– Professioneel: voornamelijk gediplomeerde docenten met ruime werkervaring die lesgeven in een goed geoutilleerde werkomgeving

– Ontwikkelingsgericht: er is aandacht voor elk werkniveau en voor specifieke doelgroepen. SAKB KunstLokaal werkt bijvoorbeeld samen met andere instellingen in Amstelveen aan kunst en cultuureducatie voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs.

 

Werkwijze

Bij de SAKB vindt u:

* Cursussen voor volwassenen, jongeren en kinderen in ondermeer tekenen, schilderen, beeldhouwen, boetseren, kunstgeschiedenis en filosofie, onder begeleiding van bevoegde- docenten / beroepskunstenaars.

* Open inloop ateliers beeldhouwen en tekenen & schilderen, waar iedereen zelfstandig, dus zonder begeleiding, kan werken (o.a. naar model).

* Workshops

* Exposities

* Nieuwsbrief

Lokaalverhuur Amstelveen