Hip Hop Culture

Hip Hop Culture

Hip Hop Culture

SAKB KunstLokaal presenteert: Saturday Night HIP HOP CULTURE!

Op elke zaterdag in maart organiseren we GRATIS creatieve workshops. Deze staan geheel in het teken van de hip hop cultuur. Denk hierbij aan New York breakdance, kruip in de huid van de wereldberoemde BANKSY en zijn stencil art, leef je uit met kalligrafie of maak een graffitiletter. En heb je altijd al willen scratchen als een dj? Dat kan allemaal! Neem gerust een vriend of vriendin mee! Ook ouders zijn van harte welkom om dit samen met uw kind te ervaren. Schrijf je in of kom langs op de avond zelf.

Aan het einde van de maand (23 maart) is als doel een gezamelijk kunstwerk dan wel een gezamelijke voorstelling te maken en deze uit te voeren voor ouders of genodigden.

Locatie: Ouderkerkerlaan 14 en 15, Amstelveen.

Inschrijven kan door te mailen naar hiphopcultuur@gmail.com of gebruik de button:

Je kan ook zonder inschrijving binnenlopen, kijken en gaan meedoen met wat je leuk vindt.

Stencil Art

Deze workshop staat helemaal in het teken van stencil art. Met de beroemde kunstenaar BANKSY (Wikipedia) als voorbeeld. Leuk, en snel resultaat! Met voorgemaakte sjablonen ga jij je eigen “stencil art” maken. Dit doen we met ‘indoor’ spuitbussen, en dus niet schadelijk voor je gezondheid.

Breakdance

Ook wel bekend als breaking of b-boying of b-girling, is een dansstijl. Breakdance vormt samen met rap, graffiti en dj’en de vier elementaire onderdelen van hiphop. Het dansen zelf wordt breakdancen of breakdansen genoemd. Kom dit zeker checken! Gratis deelname.

Scratching

Altijd al een een keer willen leren scratchen? DrQ neemt jou mee in de wereld van Turntablism. Van beginner tot gevorderd voor iedereen lessen op maat. Deze workshop staat in het teken van ‘scratchen’, leef je uit op speciale draaitafels! Ook dit kun je samen met een vriend of vriendin doen. O.B.V. professionele docenten.

Graffiti

Graffiti workshops zijn helaas niet met echte spuitbussen, maar het leren opbouwen van graffiti letters. Hierbij laat je je fantasie helemaal gaan en zo bedenk je je eigen letters.

Calligraffiti

Check de workshop Calligraffiti. In de workshop leer je een speciale techniek om je eigen naam te schrijven met een speciale vulpen. Ook wel “flatpen” lettering. Goed voor de motoriek en concentratie.

 

Inschrijven kan door te mailen naar: hiphopcultuur@gmail.com of gebruik de button:

Locatie: Ouderkerkerlaan 14 en 15, Amstelveen.

Tijd

zaterdag
7:00 pm - 9:30 pm

Datum

mrt 02 - 23 2024
Verlopen!

Schrijf je in voor:

Saturday Night Hip Hop Culture