Kunstmarkt Amstelveen 2021

Kunstmarkt Amstelveen

Tijd

zondag
12:00 pm - 5:00 pm

Datum

sep 26 2021
Verlopen!

Oude Dorp

Het kan weer! Op zondag 26 september vindt op het sfeervolle plein van het Oude Dorp van Amstelveen de amateurkunstmarkt weer plaats. In 2020 kon deze markt niet doorgaan vanwege de corona-maatregelen. Omdat corona nog niet overwonnen is, zullen er nu wel wat minder kramen zijn en zal er een looproute aangegeven worden, zodat er goed onderling afstand gehouden kan worden.

Kunstmarkt Amstelveen
Kunstmarkt Amstelveen

Op deze markt, die georganiseerd wordt door SAKB KunstLokaal, laten getalenteerde lokale amateurkunstenaars van 12.00 uur tot 17.00 uur hun werk zien. Je kunt de meest uiteenlopende vormen van kunst bewonderen, zoals schilderwerk, beeldhouwwerken, fotografie, keramiek, tekeningen en sieraden. De kunstenaars staan niet in de eerste plaats op de markt om te verkopen. Ze vinden het leuk om van anderen te horen wat ze van hun werk vinden, om te zien wat anderen op kunstzinnig gebied doen en omdat de sfeer heel gezellig is.
Toch worden er wel degelijk goede zaken gedaan. De amateurkunstenaars maken speciaal voor de markt ook klein werk, dat niet duur is en waar veel belangstelling voor is. Wie graag wat wil kopen, moet weten dat je op deze markt niet kunt pinnen. Zorg er dus voor dat je wat contant geld bij je hebt als je dat ene schilderij of die ene vaas dolgraag wilt hebben. (Overigens is de dichtstbijzijnde pinautomaat op loopafstand).
Behalve de kramen van de kunstenaars kun je ook de kramen van SAKB KunstLokaal bezoeken. Daar worden demonstraties gegeven en ook informatie over de creatieve cursussen die SAKB KunstLokaal organiseert voor zowel volwassenen als kinderen.

De markt wordt om 12.00 uur feestelijk geopend door Marieke Uildriks, directeur van Museum Jan. Daarna is er de hele middag gelegenheid om te kijken, te praten, te kopen en te genieten van de sfeer. De toegang is gratis. Op de markt zijn water, frisdrank en verpakte koeken te koop. Voor koffie en thee is de horeca op het Oude Dorp ‘om de hoek’.

 

Zondag 26 september 2021

van 12.00 – 17.00 uur Dorpsstraat, Amstelveen

 

Toon je interesse via het Facebook Event.

Informatie aanvraag Kunstmarkt

Kunstmarkt Amstelveen 2021