2023 Breitnerjaar

2023 wordt bij SAKB KunstLokaal het jaar van Breitner. Laat je inspireren.
2023 Breitnerjaar

2023 Breitnerjaar

2023 Breitnerjaar

2023 wordt bij SAKB KunstLokaal het jaar van Breitner. Laat je inspireren.

Wij nodigen je uit een werkstuk te maken gebaseerd op Breitners werk of visie. De onderwerpen voor zijn tekeningen, schilderijen en aquarellen waren zeer divers maar hij was ook een talentvol pionierend fotograaf. Google het woord Breitner en ‘afbeeldingen’ en je krijgt honderden inspirerende illustraties van zijn werk voorgeschoteld.

Breitner leefde van 1857 tot 1923. Hij zag zichzelf als schilder en fotograaf van het volk. In Amsterdam, waar hij vanaf 1886 woonde, legde hij het stadsleven vast in schetsen, schilderijen en foto’s. Soms maakte hij een onderwerp vanuit verschillende standpunten of in andere weersomstandigheden. Zijn foto’s gebruikte hij als studiemateriaal en soms als voorbeeld voor een schilderij, zoals bij de meisjes in kimono. Meer informatie vind je via deze link.


Doe mee!

In het filmpje op deze pagina zie je ook tientallen foto’s van zijn werk voorbijkomen en wordt meer uitleg gegeven over het Breitnerjaar en hoe je mee kan doen.

We plaatsen graag foto’s op onze binnenkort te starten Breitnerpagina van hoe je in je cursus, workshop, Open Atelier of thuis met Breitner bezig bent, ter inspiratie van anderen. Liever geen foto’s van werkstukken die al klaar zijn want dat moet een verrassing blijven tot de expositie in september.

We houden je op de hoogte van alle Breitner gerelateerde activiteiten via deze website, Facebook en het Vriendenmagazine.


Ben je nog geen vriend dan kun je het hier worden: https://sakb.nl/vriend/

Vragen kun je kwijt bij ymb@sakb.nl


2023 Breitnerjaar

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp