Hip Hop Culture

Bekijk de foto's van de afgelopen Hip Hop Culture workshops.
Hip Hop Culture

Presentatie ‘Hip hop culture’ bij SAKB KunstLokaal

Op zaterdag 23 maart werd de serie workshops ‘Hip hop culture’ voor jongeren bij SAKB KunstLokaal afgesloten. Belangstellenden konden komen kijken wat de jongeren gemaakt en geleerd hadden. Burgemeester Tjapko Poppens kwam ook kijken.

In lokaal 1 van SAKB KunstLokaal waren rond acht uur ‘s avonds jongeren druk in de weer met spuitbussen, sjablonen en graffitistiften om hun eigen Stencil art of Graffiti te maken. Ze hadden niet door dat de burgemeester inmiddels aangekomen was. Hij nam bij iedereen een kijkje. ‘Wanneer komt de burgemeester nou?’, vroeg Erik. Hij was hier met zijn oudere zusje Kira. Toen Erik hoorde dat de burgemeester er al was, was hij blij verrast dat het zo’n gewone man was. Erik wil later zelf ook burgemeester worden, dus hij kon de kunst nu al een beetje afkijken.

Tjapko Poppens werd aan het werk gezet. Hij mocht zijn eigen stukje kunst maken. Hij koos voor het sjabloon met de tekst ‘Don’t believe the hype’. Wat onwennig greep hij naar de spuitbussen, terwijl Erik toekeek. En zomaar ineens vroeg hij aan Erik om hem te helpen. Dat deed Erik graag. Zijn eerste stap in de richting van het burgemeesterschap.

Even later werd iedereen uitgenodigd in het OdinLokaal. Daar heette Hans Jansen, voorzitter van SAKB KunstLokaal en OntmoetingLokaal, de gasten hartelijk welkom. Hij vertelde dat dit de vierde keer was dat de reeks workshops gegeven werd. In het wooncentrum voor senioren De Kastanjeflat hebben ouderen ook kennis kunnen maken van Hip hop cultuur en ze waren zo enthousiast dat ze er meer van willen. De burgemeester overhandigde daarom aan Suzanne, die hier namens De Kastanjeflat was, ‘zijn’ kunstwerk.

Tot slot kreeg het publiek een demonstratie breakdance te zien. Vrijwel alle kinderen deden mee. Sommigen waren er al heel goed in, anderen werden geholpen door de leraar. Het was een feest om te zien hoe vrij en vrolijk iedereen zich bewoog.

Meer informatie vind je op de event-pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp