Verslag Vriendenavond 23 januari

Drie SAKB Vrienden presenteerden interessante beroepservaringen uit de mode- en ontwerpwereld.
Mariëlle Bolier, Lindi Podell en Greet de Kuiper van Vuure

Dinsdag 23 januari was de eerste Vriendenavond van 2024 in SAKB KunstLokaal.

Het was meteen een klapper! Marielle Bolier, Lindi Podell en Greet de Kuiper van Vuure, kwamen met hun interessante beroepservaringen uit de mode- en ontwerpwereld in de roerige jaren ’60, ’70 en ’80.

Bij binnenkomst van het gebouw kwam je direct in de stemming: de hal was opgevuld met elegant geklede etalagepoppen en je liep onder een waslijn aan bikini’s door naar het lokaal. Op de muren hingen modefoto’s en krantenpagina’s van Marielles bekende badmode. Lindi had een volledig kledingrek met haar succesjurken en -stoffen meegebracht. In het lokaal stonden de paspoppen van Greet waar haar kundige kledingpatronen op waren bevestigd. De dames hadden echt uitgepakt. In het lokaal pronkte zelfs de zeer waardevolle en kwetsbare trouwjurk van Sylvia Kristel!

Het lokaal liep vol. De mode-experts kwamen op het podium te zitten. Daar konden zij hun persoonlijke ervaringen vertellen n.a.v. de vragen die Marjolein hen stelde. Met een gulle lach kon er worden teruggekeken op een tijd vol spanning en misslagen die acuut en zeer creatief moesten worden opgelost. Ze hebben elkaar gekend uit hun werkzame periode en decennia later bracht de SAKB hen per toeval bij elkaar. Er volgde een beamershow met foto’s van hun creaties met aanvullende toelichting. Veel enthousiaste reacties en herkenning uit de zaal maakte het tot een zeer geanimeerde avond. Het gaf een prachtig tijdsbeeld van de modebewegingen uit die jaren. Greets collage van ingestuurde foto’s van SAKB-ers uit de jaren ’60,’70’ en ’80 maakte de stemming compleet.

Ruim vijftig aanwezigen werden geteld (ook veel mensen van buiten SAKB KunstLokaal!). De volgende Vriendenavond is op vrijdag 15 maart. Dan zullen de SAKB-docenten Piet Reekers en José Walinga over hun inspiratie uit de beeldende kunst vertellen. Mis het niet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp